top

Idiomes


Una mica d'història de la bella Lola


La Bella Lola és una típica i emblemàtica taverna marinera que data de l'any 1940.Antigament es deia "Ca la Noia Rita" encara que no hi hagués cap Sra Rita en la família, després es va anomenar Ca la Raquel, nom de la propietària del local, gran persona amb caràcter, intensament vital i que va imprimir al seu local unes característiques molt peculiars.

Malgrat els temps dolents i els canvis inexorables que el turisme va experimentar a Calella de Palafrugell, ella es va saber adaptar als nous temps. Nosaltres, en record i homenatge, vàrem batejar la taverna amb el nom de LA BELLA LOLA (CA LA RAQUEL). Des del dia que ella es va retirar, la taverna va experimentar notables canvis. Al fer-nos càrrec de la mateixa, després d'un any de romandre tancada, vàrem intentar modificar la filosofia i crec que ho hem aconseguit, tornant als orígens de la nostra estimada Raquel, fent un Restaurant típic, amb cuina mediterrània i alhora un local cultural, on els clients, a banda de menjar bé, poden expressar lliurement les seves aficions artístiques.

 
En la nostra taverna es canten les típiques havaneres, d'aquí el nom que vam posar a l'establiment, així com altres mostres d'art i del cante: boleros, tangos, etc ... Segons el gust i la inspiració de l'artista en cada moment. Això sí, sempre finalitzat el servei de restauració als nostres clients.
Pel nostre local han desfilat multitud d'artistes, polítics, cantants, magistrats, músics, pintors, seria molt difícil enumerar a tots. Els tres-cents vuit quadres amb les seves respectives fotocòpies ho testifiquen i reflecteixen les vibracions que La Bella Lola emana.

 

 


 

historia10


En aquests deu anys que portem funcionant, hem estat visitats per diverses televisions com FRANCE 3, la BBC de Londres, TV2, TV3 de Catalunya, a més de les televisions locals de Girona o la de Palafrugell. També hem tingut el reconeixement a la nostra tasca diària dels diaris regionals com el Punt Diari, el Diari de Girona, el Setmanari La Proa i La Revista de Palafrugell, el Nou Palafrugell i la revista LECTURES. A més, comunitàriament parlant, formem part de La guide du Routard francesa, de la guia anglesa anomenada INN TRAVEL, de la revista Americana COUNTRY IMAGES MAGAZINE, de la GUIA VERD de Michelin, de la revista gastronòmica anglesa anomenada GOURMET TRAVELER, de LE FIGARO MAGAZINE; cal destacar que l'any 1999, ens van concedir la distinció de LOCAL IMPORTANT DEL TURISME DE L'ANY a través del president de la comissió organitzadora del Dia Mundial del TURISME; l'any 2001 vam ser ordenats membres de la coneguda "ordre gastronòmica" francesa la Chaîne des rôtisseurs, i ja finalment l'any 2003 ens han donat la Medalla al Mèrit Turístic, pel nostre President de la Generalitat i el Conceller d'Indústria i Turisme.

 historia05

 

 

 

 


 

Probablement hagin trobat a La Bella Lola un lloc idoni per als seus clients pel sabor antic de la Taberna, per la facilitat de comunicació que els oferim, per les traduccions en diversos idiomes que tenim a disposició dels clients, donant a conèixer Calella de Palafrugell, el món de l'Havanera i els diversos espectacles que a Calella es realitzen.

 

 

 

En definitiva, un racó de Catalunya que val la pena ser visitat, per la seva amabilitat, hospitalitat, simpatia i professionalitat que se'ls ofereix.


 

bottom

Fet amb Joomla!. per Bibi. Millor amb Firefox.